Postanite člani Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK) v Ljubljani – brezplačno

Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani vabi Slovence iz zamejstva in sveta, da postanemo člani knjižnice NUK. Članstvo je za nas brezplačno. Z vpisom lahko prosto dostopamo do elektronskih knjig v zbirki Biblos.

Člani NUK lahko na Biblosu izbirajo med več kot 700 knjigami  v slovenskem jeziku. Večji del zbirke predstavlja leposlovje. Tu so slovenska klasična dela, nove knjige slovenskih avtorjev in prevodi tujih uspešnic, izbirajo pa lahko tudi med strokovno, znanstveno in poljudnoznanstveno literaturo slovenskih in tujih mislecev in raziskovalcev.

Kako postanete član NUK?

V knjižnico se včlanite prek spleta https://www.nuk.uni-lj.si/splet_vpis

Pomembno! Zraven svojega imena za poševno črto vpišite / Slovenci po svetu (primer: Janez Novak / Slovenci po svetu) in označite, da ne želite članske izkaznice.

Kako si izposodite knjigo na Biblosu?

Na povezavi http://www.biblos.si/ vpišete svoje uporabniško ime, ki je sestavljeno iz akronima knjižnice in članske številke (NUKXXXXX) ter geslo, ki ga izberete ob vpisu. In že ste med knjižnimi policami. Hkrati imate lahko izposojene največ štiri knjige, vsako knjigo največ 14 dni.

S pomočjo projekta, ki ga finančno podpira Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu, želi NUK širiti slovensko besedo med rojaki in tudi s tem ohranjati zven domačega jezika na vseh celinah sveta.

Obilo slovenskega gradiva najdete tudi v prosto dostopni Digitalni knjižnici Slovenije http://www.dlib.si/, ki nastaja pod Nukovo streho.

Za vsa vprašanja so vam na voljo po elektronski pošti helena.janezic@nuk.uni-lj.si Novostim lahko sledite na Nukovi spletni strani http://www.nuk.uni-lj.si/ in na FB profilu https://www.facebook.com/NarodnaUniverzitetnaKnjiznica/.